maandag 18 maart 2013

5 voordelen van kunstplanten- en bomen


Waarom zou je een kunstplant of kunstboom aanschaffen in plaats van echte planten en bomen? In dit blog artikel bespreken we vijf voordelen die kunstplanten en -bomen met zich meebrengen.
1. Vrijwel geen onderhoud
Een groot voordeel van kunstplanten en -bomen is dat u er bijna geen onderhoud aan hebt. Echte planten hebben water nodig, kunnen een besmetting oplopen en hebben bloemblaadjes die verwelken en afvallen. Bij kunstplanten heeft u hier geen last van. Het kan natuurlijk gebeuren dat ze stoffig worden, net als echte planten, andere meubels en accessoires in een huis of kantoor, maar daar zijn speciale reinigingsproducten voor waarmee kunstplanten eenvoudig stofvrij gehouden kunnen worden.
2. Planten op iedere locatie
En nadeel van echte planten is dat de locatie waar ze neergezet worden nauwkeurig uitgekozen moet worden. Immers is het belangrijk dat een plant voldoende licht krijgt, het niet te vochtig is en de temperatuur op het juiste niveau zit. Kunstplanten kunnen daarentegen overal neergezet worden: of het nu in een donker hoekje is of in een badkamer, afgesloten van het zonlicht.
3. Kunstplanten zijn op termijn goedkoper
Hoewel een kunstplant bij aanschaf duurder kan zijn, bent u op lange termijn een stuk goedkoper uit. Planten kunnen na enkele dagen of weken al slap gaan hangen terwijl kunstplanten niet meer vervangen hoeven te worden. Bovendien zijn kunstplanten niet vatbaar voor ongedierte of schimmels. Op lange termijn zijn kunstplanten dus goedkoper.
4. Ideaal in combinatie met allergieën
Bent u zelf allergisch voor bepaalde stoffen? Of heeft u medewerkers die snel last hebben van hooikoorts? Dan zijn kunstplanten een goede uitkomst. Kunstplanten kunnen deze allergische reacties immers niet opwekken waardoor er geen risico's ontstaan.

5. Altijd mooi

Dat kunstplanten niet vergaan, geen lekkernij zijn voor ongedierte en geen schimmels kunnen oplopen heeft niet alleen als voordeel dat het kostenbesparend werkt, maar ook dat kunstplanten er altijd mooi uitzien. Heeft u bijvoorbeeld een bedrijf waar vaak klanten op bezoek komen? Met kunstplanten zorgt u altijd voor een mooie uitstraling. Meer hierover leest u in ons blog: Creëer met kunstplanten een tropische sfeer.
Bent u overtuigd van de voordelen die kunstplanten en kunstbomen bieden? Neem dan een kijkje in de webshop van Maxifleur. Bij ons vindt u kunstplanten van de beste kwaliteit en tegen groothandel prijzen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten